Witajcie! Dzisiaj założyli mi aparat na dolne zęby- mam już odrutowaną całą szczękę. Teraz byle dwa lata szybko minęły :) W związku z powyższym na kolację raczej tostów zjeść nie mogę :P Potrzebuję czegoś miękkiego ale jogurty czy jakieś papki nie za bardzo do mnie przemawiają. Tak oto powstało jajko faszerowane! Ale nie byle czym. Swojska szynka wędzona (sam wędziłem), cebulka i kawior. Myślę, że to połączenie przypadnie Wam do gustu :)

Składniki:

  • 3 jajka na twardo
  • 1 średnia cebulka (biała lub czerwona)
  • 70g szynki wędzonej (lub inna wędlina)
  • 2 łyżeczki kawioru (tutaj dałem czarny ale może być czerwony)
  • pieprz

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Ja gotuję około 15 minut- jeśli będziecie to robili za długo na około żółtka zrobi się ciemna otoczka. Kroimy jajka wzdłuż na pół i wyciągamy żółtka. Do kubka wrzucamy wędlinę, cebulę i żółtka i dokładnie wszystko blendujemy na jednolitą pastę. Dodajemy pieprzu do smaku. Na połówki jajek nakładamy po łyżeczce pasty i dekorujemy czubek odrobiną kawioru. Całe danie przygotować można w kilka chwil a wygląda i smakuje naprawdę świetnie. Dajcie znać co Wy na to!

Czas przygotowania: 20 minut (z gotowaniem jajek)

Trudność: 1/5

Koszt: około 6zł

Ilość porcji: dla 2 osób